Droog haar

Hoe kan je droog haar eigenlijk herkennen? De oorzaak van droog haar is het ontbreken van vocht en talg in je haar, je haar voelt ruw aan en er is geen glans in te zien. Twijfel je over of je droog haar hebt? Aan de volgende punten kan je droog haar herkennen: 

  • Ruw haar en een doffe uitstraling. 
  • Je haar is niet flexibel en staat de verkeerde kant op. 
  • Wanneer het koud en droog is heb je last van statisch haar. 
  • Je haar heeft gespleten punten.

Maar hoe kom je eigenlijk aan zo droog haar? Droog haar gebeurd namelijk niet zomaar, er zijn meerdere redenen waardoor je haar kan uitdrogen. De meest voorkomende oorzaken zijn: 

Chemische behandelingen 

Hou je ervan om je haar te laten verven? De kans is dan groot dat dit de oorzaak is van jou droge haren. Verven is een chemische behandeling, chemische behandeling zijn niet goed voor de structuur van je haar en wanneer je dit dan veelvuldig doet kan je haar hier niet goed tegen. Het is afhankelijk van welk haartype je hebt, de een kan beter tegen zo een behandeling dan een andere. Tegenwoordig zijn er echter genoeg producten die beschadigingen na zo een behandeling kunnen helpen voorkomen. 

Verkeerde föhn of stijltang

Iedereen doet het wel eens, namelijk je haar mooi in model brengen met een föhn of stijltang. Door het gebruiken van deze hitte apparaten droog je haar uit omdat je haar niet tegen hitte kan. Door gebruik te maken van de juiste föhn of stijltang kan je ervoor zorgen dat je haar minder beschadigd wordt, een goede toevoeging hieraan is dat je je haar kan beschermen met heat protection. Voorbeelden van föhns of stijltangen die niet zo schadelijk zijn als de normale zijn bijvoorbeeld föhns met infrarood warmte of stijltangen op basis van stroom. 

Hoe herstel je droog haar?

Iedereen wilt graag glanzend en glad haar, maar om dit te krijgen is het belangrijk dat je je droge haren intensief behandeld. Het behandelen van je droge haren begint bij het gebruiken van de juiste haarproducten. Je haar is bijvoorbeeld droog door het bevatten van te weinig vocht, wanneer je gebruik maakt van vochtinbrengende producten dan zal dit al een grote stap zijn richting gezond haar! Enkele manieren om je haar te herstellen: 

Geschikte shampoo 

Er zijn een tal aan shampoos waarmee je droog haar kunt herstellen. Het belangrijkste is dat je shampoo mild is en niet te veel alcohol bevat. Kies dus niet voor agressieve shampoos en het liefst ook nog een sulfaatvrije shampoos. 

De juiste conditioner

Na het gebruiken van shampoo is het goed om je haar nog meer te voeden met een conditioner. Door het gebruiken van een conditioner sluit je de haarschubben, dit zorgt ervoor dat je haar gladder, glanzender en minder pluizig wordt. Verder is een haarmasker een goede toevoeging aan het gebruik van conditioners. 

Hoe droog haar in de toekomst voorkomen?

Nu het bekend is waar je droog haar van krijgt, en hoe je dit kan herstellen is de vraag nog hoe kan ik het voorkomen? Een aantal handige tips die je kunt gebruiken om toekomstige droge haren te voorkomen is dat je vanaf nu altijd de juiste producten moet gebruiken. Bescherm je haar als je je haar gaat föhnen of stijlen, eet de juiste voeding (veel vitamine A) en was je haar niet al te vaak (max 3 keer per week). Probeer zoveel mogelijk zeewater en chloorwater te vermijden want dit zijn een van de ernstige haar uitdrogers, maak liefst gebruik van een badmuts. Als laatste tip is het een goed idee om regelmatig je haarpunten te knippen en jezelf een hoofdmassage te geven!

Recent Posts

Menu