Beschadigd haar herstellen

Heb je last van beschadigd haar? Zien je haarpunten er droog, piekerig en niet meer gezond uit? Dan is het niet nodig om per se een bezoek aan de kapper te brengen, met de juiste verzorgingsproducten kan je ervoor zorgen dat je haar binnen de kortste keren en weer levend uit ziet!

We hebben een paar tips op een rijtje voor je gezet om je haar zo snel mogelijk te laten herstellen!

Tips om beschadigd haar te herstellen

Tip 1: Keratine shampoo voor beschadigd haar

Door het veelvuldig stylen, föhnen en verven van je haar kan je haar beschadigd raken. Het beste om droog en zwaar beschadigd haar te herstellen begint dan ook bij het gebruiken van de juiste producten. Zo is het gebruik van een keratine shampoo een goede start. Met het gebruik van een keratine shampoo wordt er een beschermende keratine laag over je haar toegevoegd waardoor beschadigingen worden voorkomen en het haar wordt gevoegd. Het is een mooie stap richting de oude vertrouwde topconditie van je haar! Er is keuze uit een ruime aanbod keratine shampoos maar kies de juiste afhankelijk van jouw haartype!

Tip 2: Keratine behandeling

Een keratine behandeling zorgt ervoor dat beschadigd haar weer wordt hersteld. Het menselijk haar bevat van nature keratine maar door het gebruiken van een stijltang, föhn of verkeerde verzorgingsproducten neemt deze keratine af. Keratine in ons haar wordt niet zelf meer aangemaakt door ons lichaam en moet dus op een andere manier weer worden toegevoegd. De beste optie hiervoor is een keratine behandeling, bij een keratine behandeling wordt er weer een grote hoeveelheid keratine aan het haar toegevoegd waardoor het haar weer rijk wordt aan keratine. Wanneer je haar weer over genoeg keratine beschikt verdwijnt het pluizige, doffe uitstraling van je haar en komt het er weer fris en gezond uit te zien! 

Tip 3: Conditioner voor beschadigd haar

Na het uitvoeren van een keratine behandeling, of als je haar beschadigd is is een conditioner van groot belang in je verzorgingsroutine. De oorzaak van droog en beschadigd haar is dat het haar vocht en voedingsstoffen mist, om deze vochtbalans te herstellen kan je een conditioner gebruiken. Met je de juiste conditioner voor jouw haar wordt uitdroging en pluizig haar voorkomen.

Tip 4: Niet wrijven, maar deppen!

De meeste mensen gebruiken een handdoek om daarmee hun haar droog te krijgen. Bij het gebruik van een handdoek is het normaal om flink door je haar te wrijven omdat je het gevoel hebt dat je haar sneller droog wordt. Los van dat je haar sneller droogt en het een fijn gevoel is, weten veel mensen niet dat dit je haar erg kan beschadigen. Bij het gebruiken van een handdoek gaan de haarschubben open staan en door veelvuldig wrijven met je handdoek breken deze haarschubben sneller af. Het is dus een betere optie om je haar te deppen of de handdoek als een tulband om je hoofd te draaien en het op die manier te laten drogen. 

Tip 5: Vitamine A

Binnen in je hoofdhuid wordt er een stof genaamd natuurlijk talg geproduceerd, deze stof .helpt je haar te beschermen door het haar geolied te houden. Door natuurlijke talg blijven de haarschubben flexibel en krijgen deze schubben een beschermlaag over zich heen.

Door genoeg vitamine A binnen te krijgen bevorder je de productie van talg in je hoofdhuid. Eet daarom voldoende eten die rijk is van vitamine A, vitamine A vind je onder andere in vlees, vis, groentes en fruit. Door dit te doen kun je beschadigd haar voorkomen, heb je al beschadigd haar? met deze tip kan je je haar die groeit onder de huid een goede basis geven waardoor het beter groeit en minder snel beschadigd.

Recent Posts

Menu